זכיין בראשית דרכו צריך לעמוד בקשר עם אנשי מקצוע שיוודאו כי הוא עובד נכון, עובד לרווחתו מבחינה כלכלית, ונמצא במסלול הנכון מבחינה משפטית. השאלות שיש לזכיין המתחיל אינן מעטות, ומצריכות תשובות מלא מעט גורמים. ריכזנו לכם נושאים שאלמלא היה לנו ניסיון בתחום הזכיינות, סביר שהיינו שואלים לגביהם אם היינו צריכים לעבוד כזכיינים מתחילים. בכותרות הבאות נמפה מי הם אנשי המקצוע ונסביר מהן השאלות שיש לשאול אותם.


עורכי דין
את עורכי הדין רצוי לשאול שאלות כמו "מהי מדיניות החזרת המוצרים על פי חוק בנושא X"? כמו כן, במידה ומדובר בעורך דין שלכם, ולא בעורך דין כללי שנמצא כאן באתר Brand On רצוי לבקש ממנו שינסח חוזה שיבטיח את זכויותיכם כזכיינים. אתם, הרי, מקימים למעשה עסק עצמאי כולל קניות, רכש, העסקות וקיצוצים, ומבקשים לקבל על כך תרומה מלאה, שהרי הרשת שאתם כביכול מייצגים לא סייעה לכם כלכלית. רצוי לנסח חוזה שיבטיח היעדר דרישות קדם ממנכ"לות הרשת, אשר מעגן את זכותכם להשתמש בשם שלה כמותג ותו לא. לכם, אין זכות לדרוש מהרשת שכר, ולרשת אין זכות לדרוש מכם אחוזים על שהשתמשתם בשם שלה.

רואי חשבון ויועצי מס
רצוי לשאול כיצד רואה מס הכנסה את הזכיין כישות כלכלית, מהן המקדמות שצריך לשלם לביטוח לאומי בתור זכיין, וכיצד לנהל נכון את הספרים בתור עסק עצמאי מסוג זכיין.

אקטוארים וכלכלנים
מומלץ להתייעץ עם אקטוארים, כלכלנים וכיוצ"ב, שיספקו לכם ידע טהור על בניית מודלים כלכליים. הם יבחנו את כל המלאים שלכם וכל כלי העבודה שלכם ובעזרת הממצאים – ינסחו תכנית כלכלית שתגרום לאופטימיזציה של הרווחים שלכם. לדוגמה, אם מדובר במסעדה ויש לכם מפיות, ניירות אריזה, כלים חד פעמיים, ופרטי מזון למכירה שעולים X בסך הכל, הם יוכלו להמליץ על כמות מלאי זמין של מזון וכמות מלאי זמין של חומרי אריזה ולוגיסטיקה כך שההכנסות מכל העסקה יעמדו על X+n, איפה n הוא הרווח הגולמי הגבוה ביותר שניתן להשיג בתקופה מסחרית נתונה.

עובדים עם ניסיון, וזכיינים קודמים בענף
מומלץ לשאול אותם כיצד להתנהל כזכיינים מול לקוחות מחד ומול הרשת מאידך. חשוב לשאול אותם גם שאלות על הרווחים. בדומה לכלכלנים ולאקטוארים הם צפויים לדבר בעיקר על נושא זה, אך במקום לבנות לכם מודלים מתמטיים, הם ידברו אתכם עם ניסיונם מהשטח. בשורה התחתונה, ביצוע הוראותיהם הוא כנראה המפתח להצלחה שלכם, אך רצוי שבכל מקרה הידע הטהור, האקדמאי, יהיה מנת חלקכם לכל מקרה שלא יבוא, ולכן אין מנוס גם משיחה עם כלכלן או אקטואר בנוגע למדיניות הרווחים בניהול הזכיינות.